Vi vandrer videre for en rettferdig klimapolitikk

Nå vandrer klimapilegrimer over hele landet!

Postet 20/05/19

De neste ukene vil tusenvis av klimapilegrimer vandre, seile, sykle og markere viktigheten av å ta vare på skaperverket. Mange er allerede godt igang!

I perioden 23. mai til 10. juni, som inkluderer både Kristi himmelfart (30. mai) og pinse (mandag 10. juni), blir det mange muligheter landet rundt til å være klimapilegrimer. I forbindelse med FNs miljødag 5. juni, vil en rekke menigheter markere Skaperverkets dag. Hva med å ha en grønn gudstjeneste eller arrangere en klimapilegrimsvandring i etterkant av gudstjenesten? 2. juni er også pilegrimsledens dag. Det er en kjempemulighet til å forene pilegrim og klima på en god måte. Se oversikt over planlagte arrangementer her, eller organiser din egen klimapilegrimsvandring.


Arranger en klimapilegrimsvandring!

Hovedaktiviteten under klimapilegrim er vandringer, korte eller lange. Du kan gå rundt kirka eller kvartalet om du vil. Det ligger forslag til materiell for både korte og lange vandringer under Ressurser --> Klimapilegrimsvandring. Man kan også være en klimapilegrim uten å være med på en vandring og uten å måtte telle skritt. Uansett hvilken type arrangement du organiserer håper vi du registrerer antall deltakere under Arrangementer, jo flere vi er jo mer påvirkningskraft har vi!


Tips til skaperverkets dag

Den norske kirke har tips til hva man kan gjøre om man vil markere skaperverkets dag. I 2019 håper vi mange vil koble sammen klimapilegrim-prosjektet med denne dagen. Som klimapilegrimer vil vi gjøre et oppbrudd med det vante, søke Gud for visdom til modige og gode veivalg. Vi vil gjøre oppbrudd fra de forbruksmønstrene og politikken som skader jorda.


Hvorfor nå?

I år er året der Norge skal bestemme seg for et nytt klimamål, og det kan vi påvirke! Deltakerne på klimapilegrimsvandringer gir sin stemme med føttene. Skrittene fungerer som signaturer, og vil bli overrakt til regjeringen i september. Hvor mange skritt klarer vi sammen å ta før det? Husk å registrere arrangementene og rapportere inn skrittene på nettsiden.


Vis fram engasjementet på sosiale medier

Bruker du sosiale medier, bruk emneknaggen #klimapilegrim. Slik blir vi synlige for hverandre og for politikerne våre. Sammen kan vi forandre!

Lykke til!


© Klimapilegrim 2015 — 2021