Vi vandrer videre for en rettferdig klimapolitikk

Klimapilegrimsseilas Bodø til Nidaros 19.-29. juli

Postet 28/02/19

Vi inviterer til pilegrimsseilas 19.-29. juli fra Bodø til Trondheim

Pilegrimsreisene til Nidaros startet for snart 1000 år siden. Olavsskrinet lokket til seg store skarer av pilegrimer, de søkte helbredelse, fornyelse, bot og oppgjør, eller kanskje bare eventyr.

Langs kysten var det sjøveien som var pilegrimslei. Pilegrim i Nord har tatt denne leia i bruk igjen. Det er ei spennende lei! Naturen sjøl kaller oss til ettertanke og undring. Kysten har mye å fortelle, gammelt og nytt. Her har mennesker bodd i tusener av år og levd sitt liv avhengig av det naturen gav. Her er gamle kirker som hver og en er verd et besøk og peker med sine tradisjoner veien videre mot pilegrimsmålet: Nidaros. Her er også levende samfunn og menigheter som vi besøker.

Bli med på seilas med Klimapilegrim i sommer

Det starter i Bodø og vi besøker de gamle kirkestedene langs kysten mot Nidaros. Vi seiler den fantastiske Helgelandskysten med Hestmannen, Syvsøstrene og Torghatten. Kanskje går vi opp på Rødøyløva og lager kaffe med vann fra Olavskilden. I Trondheim går vi sammen med de andre pilegrimene til Olsokvake i vår vakre nasjonalkatedral Nidarosdomen.

Denne seilasen vil også være en del av Klimapilegrim, en nasjonal, tverrkirkelig folkebevegelse for klimarettferdighet. Vi seiler for en rettferdig norsk klimapolitikk, slag for slag. Klimaendringene truer skaperverket og rammer de fattige i verden hardest. Det er urettferdig. Derfor vil Klimapilegrim invitere til refleksjon over menneskers relasjon til skaperverket, til Gud og til hverandre. Sammen kan vi ta et slag i retning en mer bærekraftig verden. Vi vil også gjøre noe helt konkret  ved å samle inn penger til støtte for et prosjekt som hjelper folk i Vietnam som er utsatt for forandringer skapt av klimaendringene. Misjonsalliansen står for dette.

Vi seiler i et hav som er mer og mer forurensa av plast og vi vil også sette fokus på reint hav. Vi utfordrer menigheter og andre til å rydde i strandlinja og vi vil ta med oss plastbiter som er samlet i fjæra til tak på håpets katedral som bygges på Isengran i Fredrikstad.

Følg oss, eller bli med!

Seilasen kan følges i egen båt kortere eller lengre strekninger. Vi har også noen få plasser om bord på en av seilbåtene. Du kan også følge oss med offentlig transport kombinert med sykkel eller å gå.

For mer informasjon ta kontakt med pilegrimsprest Bernt Aanonsen: ba442@kirken.no eller mobil 95878967.

Full plan for å være pilegrim med offentlig transport ligger ute på våre hjemmesider: https://kirken.no/nb-NO/bispedommer/sor-hologaland/arbeidsomrader1/pilegrim/ Følg også med på Facebook https://www.facebook.com/pilegriminord/

© Klimapilegrim 2015 — 2021