Informasjonskapsler

Godta Denne siden bruker informasjonskapsler for responsiv design.
Du kan skru av disse i din nettleser.

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og H.K.H. Kronprinsesse Victoria deltok på Klimapilegrim 22. august.

Image title

H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og H.K.H Kronprinsesse Victoria av Sverige deltok på en klimapilegrimsvandring i Haldenområdet lørdag 22.august. Vandringen gikk fra Søndre Enningdalen Kirke via Elgåfossen og over grensen til Sverige. Ved Søndre Enningsdalen kirke hadde det møtt opp flere hundre som ville ønske kronprinsessene velkommen og bli med på vandringen. Klimapilegrimsvandringen ble ledet av biskop i Borg bispedømme, Atle Sommerfelt.

Image title

Ved grensen foretok kronpinsessene den høytidelige overlevering av klimapilegrimsvandringen mot Paris til kirkene i Sverige. Stafettpinnen, en flaske fylt med vann fra vandringer over hele Norge, ble fylt på med vann fra Elgåfossen av Kronprinsesse Mette-Marit, før hun overleverte flasken til Kronprinsesse Victoria. De kongelige deltok også i en påfølgende markering i Strømstad kirke, før kirkene i Sverige fortsatte klimapilegrimsvandringen mot Paris.

Image title

Før pilegrimsvandringen med kronprinsessene ble det holdt en markering i Busterudparken i Halden, med appeller ved generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Anne-Marie Helland og biskop Atle Sommerfelt og lokale kulturelle innslag. Markeringen samlet klimapilegrimer på vandring fra Berg Kirke og representanter for kirkene i Sverige og den internsasjonale kampanjen

ACT Now for Climate Justice.

Image title

Kronprinsessene etter overlevering av vannflasken. Sammen med biskop Atle Sommerfelt, biskop i Gøteborgs stift per Eckerdahl og generalsekretær i Kirkens Nødhjelp Anne-Marie Helland.

Klimapilegrim i media

Initiativtakere

Klimapilegrim 2015 er en del av en internasjonal tverrkirkelig mobilisering for klimarettferdighet gjennom
ACT Alliance.

© Klimapilegrim 2015.